Živi mrtveci: Povzetek 7. Sezone

Živi mrtveci: Povzetek 7. Sezone

Sedem stvari, ki jih morate vedeti pred 8. sezono

Da bi razumeli, kaj se dogaja v 8. sezoni, je tu nekaj ključnih zadev iz prejšnje. Obnovili bomo nekaj utrinkov, zato previdno, če serije še niste gledali. Nimate več veliko časa, zato vas vabimo, da berete naprej, če bi serijo radi gledali in nekaj izvedeli o tem, kaj se dogaja v njej. No, pa začnimo.

  1. An ban pet podgan - ne Glenna in Abrahama, dajte no!

Za Negana se zdi, da vedno uživa v svojih igricah in tokrat je za svojo novo žrtev izbral Abrahama. Ubije ga, kot je nekoč Sasha žal napovedala skozi nočno moro. Ko žrtvi raztrešči glavo, dobesedno, ima krajši govor, v katerem pove, da je mož beseda in ne lažnivec kot vsi drugi. Po svojih srhljivo odkritih besedah se obrne in pokonča tudi Glenna. Našega ljubega Glenna, ja. Maggie je zelo težko, še posebej če se spomnimo, da pričakuje Glennovega otroka (Ti ljudje bi morali nehati spravljati otroke na ta svet. Resno, to ni zdravo okolje!), zato ji Glenn v zadnjih izdihljajih zašepeta: "Maggie, našel te bom."

  1. “Meni odgovarjaš, zame poskrbiš, meni pripadaš”

Negan poskuša prisiliti Ricka, da bi odrezal roko svojemu sinu Carlu. Toda ko vidi Ricka zlomljenega in v brezumnem joku (je tik pred tem, da mu dejansko odreže roko), ga Negan ustavi in mu reče, da je očitno končno dojel, kako bo odslej. Zdaj, ko vlada Negan, bo morala Alexandria s hrano in orožjem oskrbovati še Rešitelje.

  1. Neganu se Daryl zdi kul

Negan vzame Daryla za talca, ker, kot pravi, mu je všeč in ima jajca, ne tako kot Rick (kot namigne). Zdaj pravi, da mu pripada. Ricku grozi, da bo Daryla razsekal na koščke ali v to prisilil Ricka. Grdo. V celici Negan da Darylu tri možnosti, res pa imajo vse rdečo nit: delo za Negana. Daryl zavrne vse ponujene možnosti in ostane zvest sebi, zato ga Negan obdrži kot zapornika. Prisili ga, da jé pasjo hrano, vedno znova in znova posluša isto glasbo. Muči ga tako telesno kot duševno, dokler ne pobegne nekaj epizod pozneje in na begu ubije Fat Joeyja.

  1. Odpad

Med iskanjem očeta Gabriela, Rick, Michonne in nekaj drugih naletijo na Mrhovinarje, skupino preživelih, ki živijo na odpadu (dejansko na odpadu, ja). Priznajo, da so odgovorni za ugrabitev Gabriela in po nekaj ravsanja Rick in prebivalci odpada sklenejo pakt. Alexandria jih bo oskrbovala z hrano in orožjem v zameno za zavezništvo pri končnem obračunu z Rešitelji. Naj prosim kdo posluša Michonne, ki jim prva ni zaupala. Izdajo Alexandrio in skrivaj združijo moči z Rešitelji, in to na dan same bitke. Ti postapokaliptični ljudje res ne poznajo zvestobe.

  1. Kraljestvo

Kraljestvo se je poklonilo Rešiteljem, in to na veliko boljši in civiliziran način, saj celo Negan ve, s kom se ne sme igrati. Nekega dne novi stražarji najdejo Morgan in Carol in ju odpeljejo k Ezekielu, vladarju Kraljestva. Carol je vsa sladka in prijazna, zato se zdi, da se vsi zelo dobro razumejo, toda Ezekiel se še noče pridružiti Alexandrii in se spustiti v vojno. Zavrne Ricka, toda Darylu da zavetje v Kraljestvu, kjer mu Rešitelji ne morejo škoditi. Po nekaj poskusih upiranja se Ezekiel odloči za vojno, za kar pravzaprav gre zahvala Carol. Za trenutek se moramo ustaviti in zadihati ob najbolj kul trenutku v sezoni, ko Shiva, Ezekielova velikanska ljubljenka, tigrica, ki jo naravnost obožujemo, reši Carol pred Lucille, zato si, prosim, to oglejte. 

  1. “Vsi bomo svobodni”

Ko Rešitelji korakajo nad Alexandrio, Sasha, ki je zdaj njihova ujetnica, potuje v krsti. Negan ve, da namerava svoje življenje zamenjati za življenja treh iz Rickove skupine, ničesar pa ne sluti o njenih drugih načrtih. Sasha, zdaj v krsti, preko slušalk posluša pesem “Vsi bomo svobodni” in skupaj z vodo pogumno pogoltne tableto cianida ter se žrtvuje za skupino.

  1. Je Maggie nova šefinja Hilltopa?

Po Glennovi tragični smrti Sasha odpelje Maggie v Hilltop, da bi tam imela zavetje in mirno nosečnost. V skupnosti pridobi nekaj privržencev in po nekaj spodrsljajih poskrbi, da Gregory, dotlej vodja Hilltopa, izgubi vodilni položaj. ( Mislim, tip res nima bog ve kakšne osebnosti, kajne?) Okej, zdaj je Maggie tista, ki ji je vredno slediti, saj je mentorica več ljudem Hilltopa. Vsekakor jo občudujejo in se strinjajo z njo, da morajo pomagati Rickovim ljudem v vojni proti Rešiteljem. Bo zdaj vladarica Hilltopa? Bo to vplivalo na njen odnos z Rickom in njegovimi ljudmi?

Kakorkoli, upamo, da ste uživali v branju in se zdaj spomnite tistega, česar se je vredno spomniti, da boste lahko sledili novim vojnam, ki prihajajo. 

Informacije o seriji