ŽIVI MRTVECI, 7. SEZONA: DANAI GURIRA / MICHONNE

ŽIVI MRTVECI, 7. SEZONA: DANAI GURIRA / MICHONNE

Kaj je bil ključni trenutek za Michonne v prejšnji sezoni?

Sooča se s povsem novo ravnjo osebnih občutkov o tem, kdo je in kako deluje v novem svetu. Zanjo je to prav gotovo velika prilagoditev. V nekem smislu je zato še bolj napadalna. To je človek, ki bi ga lahko spoštovali od začetka.

So naredili napako, ko so napadli postojanko?

Težko imaš preproste moralne vrednote in merila, če moraš živeti v sovražnem svetu. Če pogledamo, kaj se je zgodilo, so poskušali rešiti položaj, niso ga povzročili. Velikokrat so že videli, kako so ljudje, ki so jim zaupali, počeli grozne reči. Iz tega so se naučili, da ljudem ne smejo zaupati. Odločitev je bila pametna, vendar se niso zavedali, s kom imajo opravka.

Zakaj srečanje z Neganom in Rešitelji vzbuja občutek velike ponižnosti?

Tako je, kot je rekel Rick na koncu pete sezone: Zafrkavate se z napačnimi ljudmi. No, prav to smo naredili. Zafrkavali smo se z napačnimi ljudmi.

Zakaj Michonne kljubovalno strmi v Negana, ko sedi ob njegovih nogah?

V tistem trenutku je povsem nemočna, kar jo spravlja ob pamet. Vsekakor čuti jezo in željo po nečem, kar bi jih popeljalo iz tega, vendar se zdi, da ni rešitve. Preostane ji le strmenje.

Zakaj je igra, ki jo z njimi igra Negan, čisto mučenje?

Prav mogoče je, da bi v podobnih okoliščinah nekdo počel prav to, kar počne tisti moški. V tistem trenutku ne moremo narediti nič, da bi to spremenili. Grozljivo je, da je otroška odštevanka uvod v: Ubil te bom.

Kako Negan spremeni pokrajino Živih mrtvecev?

V tem svetu še niso videli tovrstne sile. Igra se je spremenila. Upamo, da bomo še vedno lahko v njej sodelovali.

Več o Živih mrtvecih

Informacije o seriji