ŽIVI MRTVECI, 7. SEZONA: ANDREW LINCOLN / RICK

ŽIVI MRTVECI, 7. SEZONA: ANDREW LINCOLN / RICK

Kaj vas najbolj čudi v sedmi sezoni Živih mrtvecev?

Najbolj me čudi, da imam na nogah še vedno svoje škornje.

Se je bilo to sezono težje vrniti, glede na to, kaj se je zgodilo konec prejšnje?

Nisem se zavedal, kako težko bo, dokler nisem vsega prebral, in potem je bilo... To bomo morali narediti... Morali bomo posneti to epizodo. Nekaj je prebrati scenarij, drugo pa to izpeljati. Zaveš se, kako naporna pot te čaka.

Na kateri točki snemanja ste dobili občutek, da ste spet v produkciji?

Že kar prvi dan. Po kakšnih dvajsetih minutah sem bil v bolečinah in rekel: “Ah... to mi je pa znano. Očitno sem doma.” Prav to epizodo. Tudi zato, ker se nadaljuje natanko tam, kjer smo končali. Nimaš občutka, da bi sploh naredili premor. Vse je še zelo, zelo sveže.

Kaj je najtežje pri tem, da poznate izid premiere sedme sezone?

To je najboljše delo v karieri, kar sem ga imel na televiziji, vendar je hkrati tudi najtežje, saj veš, da se poslavljaš. Je kot v pesmi Johnnyja Casha: “Vsi, ki jih poznam, na koncu odidejo.” V tem smislu je edinstveno. To je eno tistih navdušenj, ki se ves čas spreminja. Že po definiciji se mora. Pripovedujemo zgodbo in zgodba se mora razvijati.

Kaj v serijo prinese Negan?

Serijo snemamo že sedem sezon in šele zdaj smo vanjo spustili najbrž največjega podleža. To se mi zdi zelo napeto in vznemirljivo. Občutek imam, da smo vse razbili in začeli znova.

Zakaj je Negan nevarnejši kot drugi, s katerimi se je soočil Rick v preteklosti?

Guverner je bil veliko bolj skrivnosten, nisi vedel, kaj je počel. Negan je zelo jasen. Zelo odkrit je do ljudi, ki jih srečuje. V tem je neki čar, vendar tudi srhljiva logika.

Je na tej točki Rick srečal enakovrednega nasprotnika?

Nedvomno, vsekakor. Vse se je spremenilo. Igrišče se je nepreklicno spremenilo.

Kaj doprinese Jeffrey Dean Morgan pri upodobitvi Negana?

Jeffrey Dean Morgan je izjemen. Občutek imamo, kot bi bil vedno prisoten. Tako zlahka se je prilagodil. Prav tako se zelo zabava, kar je ključno pri tovrstni vlogi. Pri tem moraš neznansko uživati. Zelo rad igram z njim. Povsem je padel v zgodbo in odlične odločitve sprejema.

Na kakšne odzive gledalcev upate po premieri sedme sezone?

Upam, da bodo prepoznali trud in predanost, ki so ju vsi, ekipa in igralci, morali vložiti v to epizodo. Kot vedno. To je očitno.

Več o Živih mrtvecih

Informacije o seriji