Obsodba

12+12+
TM & © 2016 CBS Studios Inc. All Rights Reserved.
Obsodba

OPIS

Odvetnica Hayes Morrison sprejme službo, ki ji jo je ponudil privlačni tožilec Wayne Wallis, da bi se ognila zaporu zaradi posedovanja kokaina, saj bi tako škodila materini senatorski kampanji. Z ekipo bo preiskovala stare primere in izpodbijala obsodbe.

Epizode

Sezona 1
 • 1

  Pilotna serija

  +

  Hayesin prvi primer je o čednem nekdanjem srednješolskem nogometašu, ki je bil v zaporu osem let zaradi umora punce. V samo petih dnevih morajo ugotoviti, ali so prav proučili dokaze in ali je priznanje veljavno.

 • 2

  Ozkoglednost

  +

  Hayes sooči Wallacea s primerom, ki je povzdignil njegovo kariero pred desetimi leti. Trije mladi belci so priznali posilstvo in rop mlade črnke. Hayes upa, da bo ujela Wallacea nepripravljenega.

 • 3

  Bombe

  +

  Ekipa se ne strinja o tem, ali si barabe tudi zaslužijo pravico, ko skušajo osvoboditi političnega aktivista z vprašljivimi stališči. Obsojen je na dosmrtno kazen, saj je v mošejo nastavil bombo in ubil imama ter tri vernike.

 • 4

  Materino breme

  +

  Hayes vzbudi pozornost medijev, njena ekipa pa skuša rešiti primer Penny, matere, ki ji sodijo za smrt njenega avtističnega sina. Najprepričljivejše dokaze so vzeli s Pennyjinega bloga.

 • 5

  Rešitev za en odstotek

  +

  Hayesova odpravlja škodo po intervjuju, enota pa prevzame primer mladega moškega, ki so ga obsodili za umor bogate ženske.

 • 6

  #ostanibuden

  +

  Nenamerna smrt mladega afroameričana, ki ga je ustrelil policist, dvigne veliko prahu, Hayesova pa prouči kontroverzen primer Porsche Williams.

 • 7

  Preprost človek

  +

  Hayesova sprejme primer Lea Scarlata, ki je duševno neprišteven, zaprli pa so ga, ker je zažgal družinsko restavracijo. Hayesova spozna, da je zabredla globoko.

 • 8

  Slabe kupčije

  +

  Enota znova prouči primer Sierre Macy, najstnice, ki so jo ugrabili pred desetimi leti in vsi verjeli, da je mrtva. Toda njen ugrabitelj je imel srčni napad in umrl, njej pa je uspelo pobegniti.

 • 9

  Drugačna smrt

  +

  Wallace predstavi enoti primer na smrt obsojenega Earla Slavitta. Spoznali so ga za krivega umora zveznega tožilca, enega Wallaceovih najboljših prijateljev. Ker Simon ne verjame v smrtno kazen, se hoče prepričati, da je Earl resnično kriv.

 • 10

  Ni v redu

  +

  Hayesova in Wallace skupaj preživita strastno noč, po kateri ima Hayesova pomisleke o razmerju s sodelavcem. Hkrati se poskuša odkupiti za grenko izgubo v primeru Earla Slavitta. Z ekipo se posveti primeru Sophie Hausen, ki služi dosmrtno kazen.

 • 11

  Črna orhideja

  +

  Hayesova in Wallace iščeta ravnotežje med službo in zasebnostjo. Ekipo pokličejo na kraj zločina, kjer vse kaže na zloglasnega morilca "Črna orhideja". Gre za posnemovalca ali so res zaprli nedolžnega?

 • 12

  Sovražni bojevnik

  +

  Nekdanji predsednik Morrison nepričakovano obišče Hayesovo in jo nagovarja, naj prevzame primer Omarja Abbasa, ameriškega muslimana, ki je že leta brez sojenja v vojaškem zaporu.

 • 13

  Preteklost, prolog in kaj sledi

  +

  Hayes preiskuje primer Geralda Harrisa še iz časa, ko je delala kot pravobranilka. Zaradi tega primera je spoznala Wallacea. Harrisa so obsodili za umor svoje žene, čeprav je bila Hayes prepričana o njegovi nedolžnosti. Prihodnost vseh je negotova.