Cristela

Cristela

OPIS

Cristela je že šesto leto na pravni fakulteti in se ji nasmiha prvo veliko neplačano pripravništvo v prestižni odvetniški pisarni. Težava je v tem, da njena družina meni, da se preveč trudi uspeti. Trudi se uskladiti svojo kulturo s sodobnim svetom.

Epizode

Sezona 1
 • 1

  Pilotna epizoda

  +

  Cristelina tradicionalna mehiško-ameriška družina ne razume njenih sanj, da bi postala odvetnica. Živi s sestro Danielo, svakom Felixom in njunima otrokoma ter staromodno mamo, ki noče, da bi bila Cristela razočarana, če se ji sanje ne uresničijo.

 • 2

  Sorodni duši

  +

  Daniela prijavi nejevoljno Cristelo na stran za spletne zmenke. Ko pa njen oglas pritegne veliko pozornosti, privoli, da bo odšla na zmenek na slepo, ki se izkaže za zelo nepričakovanega. Bo odstopila od svojih sanj, da bi dala priložnost ljubezni?

 • 3

  G, Felix in ga. Daniela

  +

  Ko Danielina prijateljica Cristelo zamenja za varuško, se napetosti med sestrama poglobijo, a je presenetljivo Felix tisti, ki ju znova poveže. Medtem pa se Alberto poskuša na nepričakovan način približati Cristeli.

 • 4

  Maškara Hall-Oates

  +

  Za noč čarovnic poskuša Cristela pokazati Trentu, kako lahko letošnjo zabavo naredi uspešno. Ko ji ne uspe prepričati Josha, prepriča Maddie, da se ji pridruži pri skupnem kostumu. Natalia pa ne mara noči čarovnic in raje praznuje "dan mrtvih".

 • 5

  Veliki oboževalec

  +

  Ker cilja na povišico, se hoče Josh zbližati s Trentom tako, da se nauči več o športu, a ko v pisarno pride Mark Cuban, ga Josh zamenja za serviserja hladilnikov. Za pomoč prosi Cristelo, saj je v Dallasu šport takoj za bogom in družino.

 • 6

  Enakovredna plača

  +

  Cristela je razočarana, ko jo Trent prosi, naj sodeluje pri primeru, v katerem podpirajo neenakopravne plače za ženske na delovnem mestu. Vendar občuti nekaj zadovoljstva, ko izve, da Daniela že leta služi več kot Felix in mu to skriva.

 • 7

  Spoznavanje glasbe

  +

  Cristela hoče otroka izpostaviti kulturi, zato poskuša prepričati Felixa, naj Henryju dovoli iti gledat West Side Story. Felixa pa skrbi, da se bodo sinova zanimanja spremenila in ne bosta imela veliko skupnega, ko bo starejši.

 • 8

  Obnova nadstropja

  +

  Trent želi prenoviti tla in meni, da Cristela pozna koga, ki se s tem ukvarja. Priporoči mu Felixa in Alberta, ki sta sicer odlična, a s Cristelo ravnata tako kot doma, kot z vzdrževano sestrico. Daniela pa nauči Natalio uporabljati splet.

 • 9

  Ne gre za tamale

  +

  Božič je in Cristela se veseli tradicije, ko bo z mamo in sestro pripravljala "tamales". Pridruži se jim Cristelin brat Eddie, ki se vrne s službe v drugi zvezni državi. Josh šalo zamenja za vabilo na družinsko zabavo,Trent in Maddie pa se zbližata.

 • 10

  Veronica

  +

  Trent in žena Veronica imata zakonske težave in zdi se, da se bosta ločila. Veronica takoj vzljubi Cristelo in ji ponudi službo v svoji odvetniški firmi, kjer se ukvarjajo s primeri, ki se Cristeli zdijo mamljivi. Ali bo lahko obrnila hrbet Trentu?

 • 11

  Mrtva roka

  +

  Isabella se znajde v težavah v šoli, ko jo obtožijo, da je nasilnica. Cristela skuša ugotoviti, od katerega družinskega člana je pobrala to vedenje. Ko se Cristela in Josh spreta, Maddie omeni, da bi se teh lastnosti lahko naučila tudi od Cristele.

 • 12

  Hipertonija

  +

  Danielo skrbi, da Cristela zanemarja svoje zdravje. Predlaga ji, da bi izgubila kak kilogram, saj bi tako lažje našla moža. Daniela prepriča Cristelo v obisk brezplačne klinike, kjer se izkaže, da je Daniela tista, ki bi jo moralo skrbeti.

 • 13

  Mehiška Mona Lisa

  +

  Cristela je vzhičena, da bo za en teden delala kot Trentova pomočnica, a ji Josh pojasni, da ne bo postala uspešna odvetnica, če bo prevzela službo tajnice. Daniela in Cristela izvesta, da je Natalio klical zdravnik in takoj pomislita na najhujše.

 • 14

  Družinski svetovalec

  +

  Videti je, da se bosta Trent in Veronica ločila, a Trent noče ženi prepustiti polovice premoženja, zato mora Cristela igrati zakonskega svetovalca. Daniela je jezna na Trenta, ko izve, da v resnici ni pustil svoje bivše zaradi nje.

 • 15

  Nadarjen in talentiran

  +

  Cristela želi, da bi Isabella prišla v program za nadarjene, a Isabella namenoma zamoči na testu, ker noče prizadeti brata. Cristela in Natalia se spreta glede programa. Maddie spet povzroči nesrečo in Trent jo za kazen pošlje na poštni oddelek.

 • 16

  Birma

  +

  Cristela se znajde v precepu. Henryju obljubi, da ga bo sponzorirala, Trent pa jo prosi, naj gre z njim na dobrodelni dogodek. Maddie objavi posnetek, kjer Trent pove nekaj domnevno rasističnih opazk, zaradi česar skliče tiskovno konferenco.

 • 17

  Petnajst in še malo

  +

  Natalia hoče, da se z družino udeležijo "quinceañere" in vztraja, da Cristela pripelje Josha kot svojega "belega fanta". Daniela mora nadzirati Natalijine spletke in hkrati poskrbeti, da bo gostiteljeva hči v središču pozornosti.

 • 18

  Velika pričakovanja

  +

  Trent se odloči, da Maddie ni primerna za odvetniško pisarno in hoče, da Cristela poskrbi, da se bo bolj potrudila. Felix se ponudi, da bo pazil na otroka in presenečen ugotovi, da vsi mislijo, da mu bo spodletelo.

 • 19

  Vse o Latinskoameričanih

  +

  Cristela je navdušena, da bo sodelovala pri primeru, dokler ne ugotovi, da so jo izbrali zato, ker bi njeno mehiško poreklo lahko vplivalo na poroto. Natalia vpraša Alberta, zakaj preživlja čas z Isabello, in odkrije Isabellino nežno plat.

 • 20

  Zadnja preživela gos

  +

  Mike Baxter poišče pravno pomoč pri svojem načrtu, da razširi strelišče, pri čemer potrebuje podporo svetnika, ki se zavzema za rezervat za živali. Felix povabi Alberta k sebi domov, medtem ko je mama njegovega sostanovalca na obisku.

 • 21

  Kot nekoč

  +

  Cristela, Josh in Maddie so v stresu zaradi pravosodnega izpita. Daniela izgubi službo in Cristela poskuša zmanjšati stroške. Daniela prosi Cristelo, naj se odpove pripravništvu in ji vrne denar, ki ji ga je posodila za pravosodni izpit.

 • 22

  Gremo naprej

  +

  Rezultati pravosodnega izpita so tu. Josh ga ni opravil, zato se namerava vrniti domov. Za službo se zdaj potegujeta Maddie, šefova hči, in Cristela. Daniela in Felix sta vesela za Cristelo in delata načrte, kako se bo izselila.