Župnik Brown

Župnik Brown

OPIS

Spremljamo zgodbo o očetu Brownu, ki rešuje zločine. Ta svet je tipično angleški: saloni, narava, sejmi in cerkev. Po letih v spovednici ve, kako deluje zločinski um. Zgodbe so polne humorja in sočutja, vedno pa imajo dramatičen preobrat.

Epizode

 • 1

  Duh v stroju

  +

  Brown raziskuje izginotje župljanke Charlotte McKinley, ki je verjela, da jo straši sestra, ki je izginila pred 9 leti. Njenega moža in zdravnika Victorja aretirajo zaradi umora obeh žensk.

 • 2

  Najbolj nor od vseh

  +

  Nekdanji policist Felix Underwood, bolnik v umobolnici, nenadoma umre na ulici. Zadeve se še bolj zapletejo, ko se dva dni pozneje vrne od mrtvih. Brown pomaga inšpektorju odkriti razlog za to in si uredi sprejem v umobolnico.

 • 3

  Ponos Prydovih

  +

  Otvoritev dvorca Pryde se konča, ko Audrey zadene in ubije puščica. Bila je strokovnjakinja za družinsko preteklost, vključno za družinsko prekletstvo. Brown je prepričan, da se motiv skriva v preteklosti družine Pryde.

 • 4

  Senda na vislicah

  +

  Violet Fernsley je obsojena umora svojega moža, katerega trupla nikoli niso našli. Smrtno kazen preložijo, ko pove, da je noseča. Brown ima tri dni, da najde pravega morilca. Sledi kažejo na serijskega morilca v družini.

 • 5

  Skrivnost rožnega venca

  +

  Rožni venec z zdravilno močjo Lannington je pogrešan že 500 let. Profesor Hilary Ambrose pošlje Brownu molitvenik z namigi, kje rožni venec je. Brownu nepričakovano pomaga Flambeau, ki se vrne od mrtvih. Rožni venec pa išče tudi bolni oče Ignatius.

 • 6

  Hčerke Jeruzalema

  +

  Župnik Brown ima zlomljeno nogo, zato ga nadomešča mladi oče Roland. Na ženskem inštitutu njegov film o afriških sirotah zamenjajo za pornografijo, nato pa umorijo dve članici inštituta. Brown raziskuje s pomočjo prijateljev in teleskopa.

 • 7

  Tri orodja smrti

  +

  Alice Armstrong so zdravili z elektrošoki zaradi izgube spomina in depresije, ko je po nesreči ubila svojo mamo. Ko ubijejo njenega očeta, sumijo šoferja in očetovega tajnika. Brown pa pride do drugačnega zaključka.

 • 8

  Nagrada polkovnika Gerarda

  +

  Edward je vojni ujetnik, ki mu stric grozi, da ga bo zaprl v umobolnico, ker je postal simpatizer korejskega režima. Ko strica umorijo, osumijo nečaka, njegovo posvojeno hčerko, svaka in ženo. Župnik ugotovi, da je ključ v preteklosti družine.

 • 9

  Starka s koso

  +

  Zoprni kmet John Tatton ima enako zoprnega sina Alfreda, ki je zaljubljen v mlado ženo Oono zdravnika Crawforda. Ko Alfred umre, za umor osumijo zdravnika. John verjame, da je imel sin razmerje z zdravnikovo ženo, ki je noseča.

 • 10

  Zakoni premikanja

  +

  Audrey je poslovna ženska s številnimi sovražniki. Ko zaradi prerezanih zavor umre v nesreči, preiskava župnika Browna razjezi inšpektorja Sullivana, ki je že prijel osumljenca. Inšpektor zapre Browna, ker hoče prekiniti njegovo vohljanje.