Osnove Sherlocka Holmesa

12+12+

Četrtek 18:10

promo

Sezona 1
00:30

Naslednje predvajanje na TV

 1. Četrtek 19 Julij ob 02:45

  V celoti (E19 - S04)

 2. Četrtek 19 Julij ob 09:20

  Umetnost posnema umetnost (E20 - S04)

 3. Četrtek 19 Julij ob 10:10

  Samo prava stvar je prava (E21 - S04)

OPIS

Sherlock Holmes je ozdravljeni odvisnik, ki spozna Joan Watson, ki je njegova trezna družica. Sprva imata strogo posloven odnos, toda sčasoma se naučita sodelovati.

Epizode

 • 1

  Preteklost je roditelj

  +

  Holmes je soočen s kazenskimi obtožbami po nedavnem nasilnem vedenju, zato pride v New York njegov oče, Morland Holmes, da bi odpravil sinove težave. Holmes in Watsonova iščeta pogrešano ženo, ki naj bi jo ubil njen mož.

 • 2

  Dokaz o stvari, ki jih niso videli

  +

  Morland ponudi, da bo s svojim vplivom poskrbel, da začneta Sherlock in Joan spet delati kot svetovalca newyorške policije, toda Sherlock mu ne zaupa in podvomi o njegovih namenih.

 • 3

  Ti si jaz

  +

  Sherlocka moti, da je njegov oče še vedno v New Yorku, zato mu obljubi pomoč pri reševanju službene težave v zameno za to, da čim prej zapusti mesto. Holmes in Watson preiskujeta dvojni umor.

 • 4

  Vsi moji bivši živijo v Essexu

  +

  Holmes in Watsonova preiskujeta umor tehnice iz laboratorija za oplojevanje. Odkrijeta, da je imela ženska skrivnostno zasebno življenje, kar ju vodi do številnih osumljencev. Watsonovo preiskuje newyorški detektiv.

 • 5

  Igre pod nogami

  +

  Sherlock in Joan preiskujeta umor arheologa, ki so ga očitno ubili zaradi starih video iger, ki jih je odkril.

 • 6

  Cena poslovanja

  +

  Morland se ponudi, da bo eden od sinovih svetovalcev, saj bi rad posodil Sherlocku in Joan svoje vire za rešitev primera.

 • 7

  Gdč. Zasedena

  +

  Sherlock in Joan se spopadeta s pametnim nasprotnikom, ki pripravi Holmesa, da začne razmišljati netipično. Na dan pridejo Watsonine težave z očetom, ki piše knjigo o njej in Holmesu.

 • 8

  Dokazno breme

  +

  Sherlock meni, da imata Watsonova in detektiv Bell afero. Po umoru sledi vrsta očitno povezanih dogodkov, zato detektiv podvomi o svoji teoriji na vsakem koraku.

 • 9

  Umor Ex Machina

  +

  Ruskega milijarderja umorijo v New Yorku. Holmes in Watsonova imata opravka s hekanjem in orožjem. Medtem pride na dan skrivnost o Shelockovem očetu.

 • 10

  Umor Ex Machina

  +

  Ruskega milijarderja umorijo v New Yorku. Holmes in Watsonova imata opravka s hekanjem in orožjem. Medtem pride na dan skrivnost o Shelockovem očetu.

 • 11

  Kjer mrtvi uživajo

  +

  V mrtvašnici uničijo dokaze, za kar osumijo tolpe. Holmes je prepričan, da bo z identifikacijo neznanke rešil primer, Watsonova pa se sooči s starim sovražnikom.

 • 12

  Razgled s sobo

  +

  Sherlocku naročijo, naj ukrade računalnik nasilni motoristični tolpi, ki razpečuje meth. Ženska, ki je bila osumljenka pri enem od starih primerov, prosi Joan, naj preveri ozadje njenega novega šefa.

 • 13

  Študija v Charlotti

  +

  Člane skupine navdušencev nad gobami najdejo mrtve, zato morata Holmes in Watsonova preiskati veliko botanikov, biokemikov, akademikov in odvisnikov.

 • 14

  Kdo je zamaskiran moški?

  +

  Holmes preiskuje poskus umora svojega očeta, ob tem pa skuša rešiti trojni umor kitajskih gangsterjev. Na dan pride skrivnost o Sherlockovi mami.

  Naslednjič
  Sobota 21 Julij ob 06:00
  12+12+
  Na Fox Crime
 • 15

  Do nebes in pekla

  +

  Watsonova sreča načelnika Gregsona in njegovo skrivno punco, nekdanjo newyorško policistko, zaradi česar se par začne razhajati. Holmes in Watsonova preiskujeta umor bogate ženske, ki je zapustila svoje premoženje izključno psu.

  Naslednjič
  Sobota 21 Julij ob 13:05
  12+12+
  Na Fox Crime
 • 16

  Preganjan

  +

  Bogataš Henry Baskerville prosi Holmesa in Watsonovo, da preiščeta smrt njegovega brata. Priča jima pove, da je moškega v smrt pognala velika sijoča žival.

 • 17

  Ti imaš mene, kdo ima tebe?

  +

  Po umoru človeka, oblečenega v junaka iz stripa, morata Holmes in Watsonova odkriti njegovo pravo identiteto in najti njegovega morilca. Moreland skuša prepričati Watsonovo, da mu naredi uslugo.

 • 18

  Pripravljen ali ne

  +

  Holmesa in Watsonovo prosijo za pomoč pri iskanju pogrešanega zdravnika. Sprva ni jasno, ali se je zdravnik skril ali je žrtev zločina. Odnos Holmesa in Fione se spremeni.

 • 19

  V celoti

  +

  Holmes in Watsonova preiskujeta rop, ki se je odvil med nezakonito igro pokra, ki jo je vodila Mycroftova bivša punca. Watsonova ne zaupa delodajalcu.

  Naslednjič
  Četrtek 19 Julij ob 02:45
  12+12+
  Na Fox Crime
 • 20

  Umetnost posnema umetnost

  +

  Holmes in Watsonova preiskujeta umor mlade ženske. Njen selfie so spremenili v sodobno umetnost. Watsonova se skuša približati svoji polsestri.

  Naslednjič
  Četrtek 19 Julij ob 09:20
  12+12+
  Na Fox Crime
  Naslednjič
  Četrtek 19 Julij ob 18:10
  12+12+
  Na Fox Crime
 • 21

  Samo prava stvar je prava

  +

  Holmesa in Watsonovo vključijo v preiskavo dvojnega umora. Odkrijeta, da so žrtve uprizarjale svoj lažni umor, ko so jih ubili.

  Naslednjič
  Četrtek 19 Julij ob 10:10
  12+12+
  Na Fox Crime
  Naslednjič
  Četrtek 19 Julij ob 19:10
  12+12+
  Na Fox Crime
 • 22

  Obrni na glavo

  +

  Sherlockov oče Morland postane glavni osumljenec Sherlocka in Joan pri preiskavi umora, ko enega izmed njegovih uslužbencev umorijo.

  Naslednjič
  Petek 20 Julij ob 09:20
  12+12+
  Na Fox Crime
  Naslednjič
  Petek 20 Julij ob 18:10
  12+12+
  Na Fox Crime
 • 23

  Nevidna roka

  +

  Izkaže se, da so Sherlockovi sumi o delu Moriartyjeve utemeljeni, razkrije tudi njeno zlobno naslednico. Zaradi Morlandove želje po maščevanju začne Sherlock razmišljati o primerni kazni za barabo.

  Naslednjič
  Petek 20 Julij ob 10:10
  12+12+
  Na Fox Crime
  Naslednjič
  Petek 20 Julij ob 19:10
  12+12+
  Na Fox Crime
 • 24

  Drugačne prijaznosti

  +

  Viknerjev zlobni podvig za zagotovitev položaja je razkrit. Sherlock skuje načrt, kako ga bo odstavil, toda s tem sproži boj.

  Naslednjič
  Ponedeljek 23 Julij ob 09:20
  12+12+
  Na Fox Crime
  Naslednjič
  Ponedeljek 23 Julij ob 18:10
  12+12+
  Na Fox Crime