Murdochove skrivnosti

12+12+

MURDOCH MYSTERIES SI

00:15

OPIS

V seriji Murdochove skrivnosti sledimo Williamu Murdochu (Yannick Bisson, poznan po vlogi v seriji Sue Thomas F.B. Eye), čednemu mlademu detektivu iz Toronta, ki leta 1895 za reševanje najgrozovitejših zločinov uporablja izjemno moderne forenzične metode, kot je jemanje prstnih odtisov ter iskanje delčkov materialov, las in podobnega. Kolegi se mu sicer zaradi tega neobičajnega pristopa smejijo, šef, inšpektor Brackenreid (Thomas Craig, poznan po vlogi v seriji Coronation Street) pa prav tako ni navdušen, a pogosto se zgodi, da lahko na koncu samo Murdoch pride do odgovorov.
Pri preiskovanju mu pomagata mrliška oglednica Julia Ogden (Hélène Joy, poznana po vlogi v seriji Durham County), zvesta kolegica, ki se prav tako zanima za forenzično znanost, in policist George Crabtree (Jonny Harris, poznan po vlogi v seriji Hatching, Matching and Dispatching), ki mu je navkljub neizkušenosti vedno pripravljen priskočiti na pomoč. Pomoč obeh pride Murdochu še kako prav, ko rešuje različne primere in se seznanja z vsemi sloji viktorijanske družbe.

videoposnetki

Epizode

 • 1

  Kdo je Murdoch?

  +

  Murdoch (Yannick Bisson) beži pred britanskimi obveščevalnimi agenti, ki ga obtožujejo umora. Naenkrat se znajde v Bristolu in sploh se ne spomni, kdo je, kako je prišel tja in zakaj mu vsi posegajo po življenju.

 • 2

  Kitajski zid

  +

  Murdoch (Yannick Bisson) ogrozi svojo kariero s preiskovanjem policijskih kolegov, potem ko v kitajski četrti nekdo umori policaja.

 • 3

  Dvojno življenje

  +

  Nekega moškega umorijo v prostozidarski loži in preiskava razkrije, da je živel dvojno življenje. Murdoch (Yannick Bisson) poprosi dr. Ogdenovo (Hélène Joy), da pod krinko razišče več o žrtvinem skrivnem življenju in razkrinka morilca.

 • 4

  Bogataš, revež

  +

  Brackenreidovega (Thomas Craig) sina ugrabijo. Murdoch bije bitko s časom, da bi našel dečka, preden bi ugrabitelji ugotovili, da so se hudo zmotili, in ga ubili.

 • 5

  Jaz, Murdoch in jaz

  +

  Kmeta nekdo brutalno umori s sekiro, krivdo za umor pa prevzame njegova hči. Murdoch (Yannick Bisson) sumi, da je zadeva veliko bolj zapletena, zato za pomoč poprosi psihologa.

 • 6

  Kraja Rembrandtovih risb

  +

  Murdoch (Yannick Bisson) preiskuje smrtonosno krajo Rembrandtovih risb. Preiskava ga popelje v svet vplivnih Jamesa Pendricka (Peter Stebbings) in njegove nekonvencionalne žene Sally (Kate Greenhouse), ki se zanima za Murdocha.

 • 7

  Krvi in iger

  +

  Postaja se prelevi v cirkus, potem ko nekdo umori krotilko levov Kitty in mora Murdoch (Yannick Bisson) pripreti cel kup nenavadnih ljudi.

 • 8

  Smrt evgenika

  +

  Čeprav se zgodi umor evgenika iz njunega gibanja, James Pendrick (Peter Stebbings) in njegova spogledljiva žena Sally (Kate Greenhouse) še vedno prepričujeta Murdocha (Yannick Bisson), naj se jim pridruži.

 • 9

  Ljubezen in truplo

  +

  Murdoch (Yannick Bisson) preiskuje odkritje mumificiranega trupla. Odkrije zelo staro zgodbo o ljubezni in umoru, ob tem pa razmisli o svoji predanosti dr. Ogdenovi (Hélène Joy). Crabtreejeva nečakinja Penny (Brianna Bisson) se oglasi v mestu.

 • 10

  Prekletsko dvorca Beatonovih

  +

  Že dva dediča iz družine Beaton sta umrla v sumljivih okoliščinah. Murdoch (Yannick Bisson) ne verjame zaposlenim v dvorcu, ki trdijo, da je v hiši duh. Čez noč ostane v dvorcu in pozorno spremlja dediče.

 • 11

  Rabelj

  +

  Ponesrečena usmrtitev spodbudi Murdocha (Yannick Bisson), da ponovno preuči primere nedavno preminulega sodnika in primer mladeniča, ki so ga po krivem usmrtili.

 • 12

  V Evini obleki

  +

  Murdoch (Yannick Bisson) med preiskovanjem umora dekleta, ki je pozirala na žgečkljivih slikah, odkrije, da je prekrasna žena Jamesa Pendricka, Sally (Kate Greenhouse), pozirala istemu fotografu. Boji se, kaj bo z njo, če to odkrije njen mož.

 • 13

  Tesla

  +

  Nekega moškega ubijejo tako, da ga od znotraj skuhajo, zato nenavaden izumitelj Nikola Tesla (Dmitry Chepovetsky) opozori Murdocha (Yannick Bisson), da so njegovo raziskovanje mikrovalov mogoče izrabili za izdelavo nevarnega orožja.