Mladi Montalbano

12+12+
Mladi Montalbano

OPIS

Nadaljevanka opisuje kako je nastal Montalbanov svet: od prvega primera v gričih Mascalippa in njegove premestitve v Vigàto. Izvedeli bomo, kako in zakaj je Montalbano postal tako zvest življenju, kakršnega danes vsi poznamo in obožujemo.

Epizode

Sezona 2
 • 1

  Mož, ki je sledil pogrebom

  +

  Pasqualino Cutufa je prebivalec Vigate, ki že leta obiskuje pogrebe tujcev. Čeprav v mestecu nima sovražnikov, konča mrtev na ulici. Vzrok za umor postane jasen šele po izginotju ženske, ki je povezana z njegovim bivšim delodajalcem.

 • 2

  Soba številka dve

  +

  Inšpektor Mimi hoče biti izbran za Salvovo pričo, a ima Salvo drugačne načrte. Montalbano pa se ukvarja s primerom požara, ki je ubil enega moža, in z anonimnim pismom, v katerim piše, da bo nek ljubosumen mož kmalu umoril svojo ženo.

 • 3

  Smrt na morju

  +

  Montalbano preiskuje navidezni uboj ribiča in ob tem odkrije daljnosežne zločinske dejavnosti. Prav tako pa ugotovi, da policist Fazio ščiti neko družino zaradi groženj s smrtjo. Priprave na poroko so v teku, Livia in Salvo pa imata težave.

 • 4

  Poravnava

  +

  Med preiskavo ropa majhne lokalne banke se Salvo posvetuje z direktorico konkurenčne banke Stello Parenti. Zapeljiva Stella ne skriva dejstva, da jo je prevzel, in ga povabi na zmenek. Medtem pa Vigata preiskuje primer umora upokojenega zdravnika.

 • 5

  Iskreni tat

  +

  Salvo hoče v Genovo, da bi bil bližje Livii, vendar je jasno, da bo težko zapustil ljubljeno Sicilijo. Medtem se razve za pogrešano milansko točajko, ki je živela v Vigati.

 • 6

  Marelica

  +

  Vse je pripravljeno za Salvovo selitev v Genovo - razen Salva. Razmišlja o novem življenju onstran ljubljene Sicilije ter se pripravlja, da svojo vlogo preda namestniku, vendar si ne more kaj, da ne bi pomagal še pri zadnji preiskavi.