Vojna svetov

12+12+

Promo

00:15

OPIS

Vojna svetov se dogaja v Evropi v sedanjem času, temelji pa na brezčasni zgodbi H.G.-ja Wellsa. Ko astronomi zaznajo prenos iz druge galaksije, dobijo dokaz o inteligentnem zunajzemeljskem življenju. Človeštvo čaka na ponoven stik. Ne bo jim treba čakati dolgo. V nekaj dneh človeštvo skoraj izgine; v praznem in samotnem svetu jih ostane samo še peščica.
Na nebu se pojavijo vesoljske ladje in preživeli se sprašujejo, kdo so ti napadalci in zakaj jih tako zelo želijo uničiti. Gre za zgodbo o običajnih ljudeh v izrednih okoliščinah, ki pa so več kot samo žrtve brutalne vojne. Spoznali bomo, da napad vesoljcev na Zemljo ni naključen, ampak razloge zanj vidimo tudi sami.
Vojna svetov je čustvena mešanica človeške drame in najboljše znanstvene fantastike ter polna odličnih likov.

videoposnetki

Epizode

Sezona 1
 • 1

  Vojna svetov, 1, 1

  +

  Drzna sodobna priredba znamenitega romana H. G Wellsa. Ko astrofiziki zaznajo prenos iz druge galaksije, dobijo dokaz o inteligentnem zunajzemeljskem življenju. Človeštvo čaka na ponoven stik. Ne bo jim treba čakati dolgo.

 • 2

  Vojna svetov, 1, 2

  +

  Svet uniči katastrofalen napad Nezemljanov in ostane le še nekaj ločenih skupin preživelih. Hitro ugotovijo, da se bodo morali združiti, da bodo imeli sploh kakšno možnost za preživetje.

 • 3

  Vojna svetov, 1, 3

  +

  Ko se prah na krasnem novem svetu poleže, so se preživeli prisiljeni soočiti s kruto resnico. Catherine je šokirana, ko ugotovi, da je vplivala na to, da so jih napadli Nezemljani.

 • 4

  Vojna svetov, 1, 4

  +

  Preživeli morajo sprejeti nekaj pomembnih odločitev, ne samo v zvezi z Nezemljani, ampak tudi v zvezi s sabo. Mokrani se poda v boj z vesoljci. Ash je prisiljen v najtežjo odločitev v svojem življenju.

 • 5

  Vojna svetov, 1, 5

  +

  Ko se preživeli na različne načine soočajo z razmerami, se začenja med njimi pojavljati napetost. Jonathana vedno bolj skrbi Sachino čudaško obnašanje. Emily za Billa predstavlja zanimivo uganko.

 • 6

  Vojna svetov, 1, 6

  +

  Ko postane jasno, da so določeni preživeli povezani z Nezemljani, se začnejo pojavljati vprašanja. Bill ugotovi nekaj presenetljivega. Sacha se vede vedno bolj nepredvidljivo. Tomov rojstni dan je razlog za praznovanje, a kakšne bodo posledice tega?

 • 7

  Vojna svetov, 1, 7

  +

  Zgodi se tragedija, ki za vedno spremeni potek dogodkov. Po Sophiejinem prihodu se to, čemu daje Catherine prednost, spremeni. Konflikt med Jonathanom in Sacho doseže vrhunec.

 • 8

  Vojna svetov, 1, 8

  +

  V zadnjem delu serije poskušajo preživeli enkrat za vselej dobiti prednost pred napadalci. Mokrani in Catherine se pripravljata na najpomembnejšo bitko v svojem življenju. Emily želi za vsako ceno izvedeti resnico.

Dodatne vsebine