Kri in zaklad

12+12+
© 2018 CBS Broadcasting, Inc. All Rights Reserved
Kri in zaklad

OPIS

Kri in zaklad je akcijska pustolovska serija o odličnem strokovnjaku za starine in pretkani tatici umetnin, ki skupaj lovita neusmiljenega terorista, ki svoje napade financira z ukradenim zakladom. Danny McNamara (Matt Barr) je nekdanji agent FBI, ki se spozna na ukradene umetnine in starine. Lexi Vaziri (Sofia Pernas)je iznajdljiva tatica umetnin, ki jo preganja tragična izguba očeta, za kar pa krivi Dannyja. Ko terorist Karim Farouk ukrade neprecenljivo umetnino in ugrabi Dannyjevo mentorico, dr. Anno Castillo, Danny izuči Lexi, da mu pomaga spraviti Farouka (Oded Fehr) za zapahe in rešiti Anno. Med lovom na Farouka naletita na ljudi, ki bi lahko bili koristni zavezniki ali pa nevarni sovražniki. Mednje spada Aiden Shaw (Michael James Shaw), trgovec z orožjem, ki gleda samo nase, in Simon Hardwick, strokovnjak za redke umetnine. Dannyju in Lexi pomaga oče Chuck, Dannyjev prijatelj iz otroštva, ki dela v Vatikanu. Njun lov pritegne pozornost agentke Gwen Karlsson (Katia Winter), ki hoče Farouka spraviti za zapahe, vseeno pa ne dovoli, da bi Danny in Lexi kršila mednarodne zakone. Danny in Lexi tako potujeta po svetu in se znajdeta sredi 2.000 let stare bitke za zibelko civilizacije.

Epizode

Sezona 1
 • 1

  Kleopatrino prekletstvo – 1. del

  +

  Kri in zaklad govori o odličnem strokovnjaku za starine in iznajdljivem tatu umetnin. Skupaj poskušata ujeti terorista, ki financira svoje napade z ukradenimi zakladi.

 • 2

  Kleopatrino prekletstvo – 2. del

  +

  Kri in zaklad govori o odličnem strokovnjaku za starine in iznajdljivem tatu umetnin. Skupaj poskušata ujeti terorista, ki financira svoje napade z ukradenimi zakladi.

 • 3

  Koda Howaladarja

  +

  Danny se pretvarja, da je prodajalec orožja Aiden Shaw, da bi pridobil informacije o lokaciji terorista Karima Farouka. Farouk dobi namig, kje bi lahko bil Kleopatrin sarkofag.

 • 4

  Skrivnost Macho Grandeja

  +

  Pomemben namig vodi Dannyja in Lexi v avstrijski grad, kjer bi lahko Nemci skrili Kleopatrin sarkofag med 2. svetovno vojno. Fabi (Antonio Cupo) reši ugrabljenega Castillovega asistenta Maya (Mohamed El Husseini).

 • 5

  Bratovščina Serapisa

  +

  Nekdo razkrije Lexi, da ima neki pomemben Egipčan dokumente, ki bi jo lahko vodili do Farouka. Da bi dobila te dokumente, mora Lexi v nevaren načrt vključiti tudi Dannyja in mu lagati glede vira namiga.

 • 6

  Vlak duhov iz Sierre Perdide

  +

  Danny in Lexi se podata v španske gore, kjer se je mogoče izgubil vagon s Kleopatrinim sarkofagom.

 • 7

  Pobeh iz Casablance

  +

  Danny in Lexi morata dati vse od sebe, da ostaneta živa in na prostosti - v Casablanci so jima namreč tesno za petami tako državni organi kot njuni sovražniki.

 • 8

  Kosilo usode

  +

  FBI ponudi Dannyju in Lexi informacijo, ki bi jima lahko pomagala pri iskanju Kleopatre, ampak samo pod pogojem, da Dannyjev oče razkrije lokacijo sliko, ki jo je pomagal ukrasti pred 20 leti.

 • 9

  Senca projaketa Athena

  +

  Danny in Lexi iščeta zloglasnega raziskovalca nacistov. Sled ju vodi v Montreal, kjer bi se lahko še vedno skrivali nacisti, ki so pobegnili s Kleopatro.

 • 10

  Posledice maščevanja

  +

  Danny in Lexi data Hardwicku nalogo, naj pride v stik s svojimi podzemeljskimi kontakti in poskuša poizvedeti, kje bi lahko našli Farouka, preden ta ponovno izgine.

 • 11

  Vrnitev kraljice

  +

  Sled Kleopatrinega sarkofaga vodi Dannyja in Lexi do bermudskega trikotnika, kjer se Shawev kontakt ponudi, da bo pomagal pri iskanju tihotapskega letala, ki je pred nekaj leti izginilo.

 • 12

  Zapuščina očeta

  +

  Hardwick pomaga Dannyju in Lexi pri Bratovščini, Danny pa izve šokantna dejstva, ki povsem uničijo vse, kar ve o svoji preteklosti.

 • 13

  Maščevanje Farouka

  +

  Skrivnosti so prišle na plano, usode so zapečatene, Dannyjevo in Lexijino življenje ne bo nikoli več tako, kot je bilo, preden je Farouk začel realizirati svoj veliki načrt.